ntvmsnbc.com - Yılların Öğrettiği

Halit Kıvanç

1 / 36

Yıllar bana o kadar çok şey öğretti ki...
Fotoğraf sanatçısı Cem Talu birikimi, deneyimi ve değerleriyle Türkiye’yi çoğaltan isimleri görüntüledi, yılların onlara neler öğrettiğini öğrendi. Cem Talu’nun objektifinden o yüzler, kaleminden o öğretiler...

BİYOGRAFİ - Halit Kıvanç (D.1925)

1925 yılında İstanbul'da doğdu. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. Milliyet ve Tercüman başta olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde yazar ve yönetici olarak görevlerde bulundu. Türkiye'de radyo ve televizyon yayıncılığı ile bu mecralardaki spor yayıncılığının gelişmesinde önemli katkıları olan Kıvanç, olimpiyatlar ve önemli uluslararası karşılaşmalarda sunucu olarak görev yaptı. Halit Kıvanç Dünya Futbol Kupası final karşılaşmalarını televizyondan sunan ilk Türk spikerdir.

Sunuculukta 50 yılını tamamlayan Kıvanç, TSYD ve diğer basın kuruluşlarının düzenlediği yarışmalarda 100'ün üzerinde ödül almıştır. Halit Kıvanç 1983 yılında Cumhurbaşkanlığı Kupası maçıyla maç spikerliğine veda etmiştir.

Aydın Engin'le yaptığı söyleşi Bir Koltukta Kaç Karpuz: Halit Kıvanç Kitabı adlı kitapta toplanarak İletişim Yayınları tarafından piyasaya sunulmuştur. Yazar/spiker/sanat adamı olarak kabul edilen Halit Kıvanç, Türk halkına tertemiz bir Türkçe ile saygın ve eğitici çalışmalarından ötürü Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Kariyer Dalında büyük ödüle layık görülmüştür. Halit Kıvanç, değişik yayın organlarındaki yazıları ve NTV Radyo'daki programıyla meslek yaşamını sürdürmektedir.