ntvmsnbc.com - Yılların Öğrettiği

Hülya Koçyiğit

1 / 55

Yıllar bana o kadar çok şey öğretti ki...
Fotoğraf sanatçısı Cem Talu birikimi, deneyimi ve değerleriyle Türkiye’yi çoğaltan isimleri görüntüledi, yılların onlara neler öğrettiğini öğrendi. Cem Talu’nun objektifinden o yüzler, kaleminden o öğretiler...

BİYOGRAFİ - Hülya Koçyiğit (D.1947)

Hülya Koçyigit, İstanbul doğumlu Türk sinema oyuncusudur. İlkokul eğitimini İstanbul ve daha sonra taşındıkları Ankara'da tamamladıktan sonra sanat eğitimine Ankara Devlet Konservatuarı'nın bale bölümünde başladı. Orta öğretimine eski adıyla Atatürk Kız Lisesi olan Beşiktaş Atatürk Lisesi'ne devam ederken İstanbul Şehir Tiyatroları'na girdi. Lise öğrenimini Ankara Devlet Konservatuarı tiyatro bölümünde devam ettirdi.

Berlin Altın Ayı ödüllü Susuz Yaz filmiyle sinemadaki oyunculuk kariyerine başlayan Koçyiğit, 180 kadar filmde ve 4 TV dizinde rol almıştır. Farklı rollerin altından başarıyla kalkmış, zarifliği ve hanımefendiliğiyle Türk halkının sevgilisi olmuştur. Kültür Bakanlığı'nca yurt dışında düzenlenen ‘Türk Film Haftaları’nda ülkemizi en çok temsil etmiş sinema sanatçısı olan Koçyiğit, birçok ödülün de sahibi olmuştur. Kurbağalar, Gelin, Düğün, Diyet üçlemesi ve Derman, Koçyiğit'in önemli filmlerinden birkaçıdır. 1991'de devlet sanatçısı seçilen Koçyiğit, bir dönem siyasi çalışmalar içinde de bulunmuştur.